Még idén elkészül Pásztó új ipari területe

Pásztó kiváló adottságokkal rendelkező kisváros a 21-es főút és a Mátra ölelésében, szabadon felhasználható ipari területei azonban bővítésre szorulnak. Ezt orvosolandó a városban már zajlik az Északi ipari terület kialakítása, amely mintegy tíz hektáros területen kínál majd telkeket a betelepülni szándékozó vállalkozásoknak – olvasható az önkormányzat közleményében.

Az egykori Palóc Csárdánál zajló munkálatok során 4500 m2 tereprendezés mellett megközelítőleg 8100 m2 útépítés, 3000 fm csapadékvíz elvezető árok-, 570 m szennyvíz csatorna-, 890 m gázvezeték-, 390 m vízvezeték,- elektromos- és informatikai hálózat kiépítése történik meg.  Közművesítik tehát a területet, a 21-es főúthoz csatlakozó elkerülő út pedig már épül. Ez tehermentesíteni fogja Pásztó Fő utcájának közúti forgalmát.
Farkas Attila polgármester megkeresésünkre elmondta: minőségi munkahelyeket szeretnének létrehozni, és céljuk, hogy megállítsák a fiatalok és a munkaerő elvándorlását, valamint visszacsábítsák azokat az embereket, akik más városokba, településekre járnak el dolgozni. Ez a tíz hektáros ipari terület tovább bővíthető, igény esetén – tette hozzá.

Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek