Reménykeltő poszt Pásztón: idén is fejlődik a mátraaljai kisváros

Új év, új poszt: közösségi oldalán osztotta meg az újévhez kapcsolódó gondolatait az első pásztói polgár.

Farkas Attila elmondta, hogy bár nehéz év van a város mögött, a világjárvány mégsem tudott megakadályozni több beruházást, amelyet tavaly elvégeztek. Egyebek mellett középületeket és utakat újítottak fel, térfigyelő kamera rendszert építettek, az új esztendő pedig további fejlesztéseket hoz.

Tavaly felújítások történtek a pásztói általános iskolában, a könyvtárban, fejlesztették a sport infrastruktúrát, felújították a hasznosi és a mátrakeresztesi városrész művelődési házait. Két utat felújítottak, valamint térfigyelő kamera rendszert létesítettek. A Piacot is korszerűsítették, a belvárosi Romkertben pedig zajlik egy nagy beruházás, amely idén folytatódik újabb források bevonásával. Elkezdődött a Zsigmond Király Általános Iskola komplex felújítása is a tankerület beruházásában.

Farkas Attila bejelentette, hogy idén a tanuszoda és a bölcsőde építése is elkezdődik, éppúgy mint a pásztói strand fejlesztése, az északi és déli iparterület kiépítése, valamint jelentős közterületrendezések is lesznek. Felújítják a hasznosi orvosi rendelőt és a Csillag téri idősek klubját is.

A polgármester így fogalmazott: „Szép esztendő elé nézünk! De nem szabad elfelejteni az elmúlt évet. Már csak azért sem, mert van mit tanulni belőle. A legfőbb tanulság az, hogy az egészségnél semmi sem fontosabb. A járvány is megmutatta, hogy sokkal hatékonyabban tudunk küzdeni ellene, ha összefogunk” – mondta a Facebookon is megosztott videóban. Végezetül vírusmentes évet, boldog új esztendőt kívánt Farkas Attila és hozzátette, azt kívánja, hogy egy év múlva is mindenki a szerettei körében ünnepelhesse a karácsonyt és az újévet.

Még több megyei hír: Hazai Tükör


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek