Már megint George Clooney, aki ezúttal Orbán Viktor tisztségét sem találta el

A színész a Süddeutsche Zeitungnak adott interjút – közölte az Index. Hozzátették: a kétszeres Oscar-díjas színész az új filmjéről, Az éjféli égboltról nyilatkozott a lapnak, a beszélgetés során azonban ismét előkerült a politika.

A színésznek mindenről Orbán jut eszébe

Az Index szerint George Clooney emlékeztetett, hogy Donald Trump gyakran ellenségként beszélt a médiáról, és ez más politikusok számára is megkönnyítette azt, hogy hasonló színben állítsák be a sajtót, ez azonban az új amerikai elnök, Joe Biden beiktatása, vagyis 2021. január 20. után meg fog változni, új világ következik, és „innentől kezdve sokkal nehezebb dolga lesz például Orbán Viktornak akkor, amikor érvelnie kell a média ellen” – nyilatkozta a színész.

Elnök?

Szerinte Orbán Viktor a jelenlegi állás szerint akár élete végéig is elnök (!) maradhat (George Clooney eltévesztette, hogy a miniszterelnök milyen tisztséget visel), viszont egyre nehezebb dolga lesz. Ha ugyanis az Egyesült Államok elnöke többé nem mutat példát az autoritáriánus vezetőknek, akkor nekik sokkal nehezebb lesz megtartaniuk a hatalmat. Az Index emlékeztetett: Clooney nem először szól oda Orbán Viktornak, novemberben a gyűlöletről és  a dühről is a magyar miniszterelnök jutott az eszébe – írta meg az Index.

Sebestyén Márta

Forrás: Index


Hasonló cikkek