Már orvos is van a koronavírus szlovákiai áldozatai közt

A Zsolnai kerület egészségügyi szakosztályának közösségi oldalán jelent meg a hír, elhunyt Dr. Rastislav Melek körzeti orvos. A 48 éves férfi ezzel a szlovákiai koronavírus-járvány első orvos áldozata.

Rövid búcsújában a szakhatóság azt írja, kiváló orvosként tartották számon az Árvában dolgozó férfit, akit szerénysége, segítőkészsége miatt nagyon szerettek a betegei.

Az elhunyt férfiról a kormányfő is megemlékezett közösségi oldalán. Igor Matovič úgy fogalmazott, óriási hálával tartozunk a hozzá hasonló embereknek, és nem akarja elfogadni, hogy azért kelljen meghalniuk, mert néhányaknak nem fontos az idegen emberek egészségének védelme.

A miniszterelnök emberségre szólította fel a polgárokat a haláleset kapcsán, arra kérte az ország lakosságát, tartsuk szem előtt mások egészséghez és élethez való jogát, az legyen számunkra fontosabb, mint egy focimeccs vagy egy éttermi vacsora.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek