MartFeszt, Felvidéken, idén is!

Mi tudjuk, hol érdemes kezdened a nyarat… Ha bombabiztosan berobbannál a fesztiválok forrongásába… Ha a mókázás mellett szellemes programokon is részt vennél… Ha mennyeieket ennél, még különbeket innál és istenieket ropnál… akkor július 3-7. között a MartFeszten a helyed!

Az új helyszín már bejáratott, ráadásul tágas és lombos, hiszen a martosi természet lágy ölén elnyúló zöldövezetről beszélünk. A varázslatos környezeten kívül pedig a szervezők is évről évre színvonalasabb programokkal állnak elő.

4 stílus, 4 fergeteges este… Zúzós koncertek a Road, a Zorall és a Tankcsapda aprításával, és jön Rúzsa Magdi is. Ha épp bluesra lenne hangulatod, HOBO és Deák Bill Gyula tálalják majd a remek dallamokat hozzá.

Príma felvidéki előadóink közül Emmer Péter, Olivérsky és a Felvidéki Bandák Verseny három nyertes csapatának, a Corelosa, a Flashjet, a túlontool perzselő akkordjai is felcsendülnek majd. Legyen tánc! A DJ-k közül Náksi, Katapult DJ, DJ JEZSY, a NER Tiestója és DJ Dominique kezei alatt forognak majd a lemezek… De akár dalra is fakadhatsz, mert karaoke és tehetségkutató is lesz.

Miért gyere ki a Martra? Mert itt megállás nélkül bulizhatsz 5 napon át, a kis- és nagy színpadok forgatagában mindig megtalálod majd az ízlésednek megfelelő zenei stílust, az Öreg Nyitra partján zavartalanul ehetsz egy jó bablevest, bármilyen street food-ot, a halászfaluban halászleveket és halételeket kóstolhatsz, termelői piacon pedig helyiektől, elsőkézből beszerezhetsz mindent, ami minőségi, friss és eredeti. Mindeközben pedig jobbnál jobb borokat kortyolgathatsz a fejedelmi ételek mellé.

A táborozók nonstop hangulatfelelőse idén is a Funstaff csapata, akik igyekeznek mosolyt csalni a többi résztvevő arcára is. Sátrazóként rendkívül jutányos áron olvadhatsz be a teljes heti program minden egyes mozzanatába, kalandparkozhatsz, sportolhatsz, művelődhetsz, hagyományt őrizhetsz, és ami a legfontosabb, a fesztivál-feelinget Felvidéken is átérezheted!

Legyen valami rezgés, legyen valami mozgás… Bármelyik sport által aktív részese lehetsz a Martraszállásnak! Nevezz be Teqballra, Control FIFA bajnokságra, és/vagy vegyél részt a multifunkciós sportpálya kalandos csapatjátékaiban. Ha pedig csak passzívan sportolnál, szurkolj a Felvidéki Labdarúgó Bajnokság csapatainak két napon át – a Trollfocisok sem hiányozhatnak, csatlakozz hát Te is!

Ha szép lányokat akarsz látni, a Felvidék Arca gondoskodik róla. A 12 döntős lány négyféle ruhastílusban jelenik meg, estélyi és fürdőruha, utcai- és népviselet. Légy Te is tanúja, amikor kihirdetik Felvidék idei szépségkirálynőjét.

Ha pedig kíváncsi vagy arra is, hogyan táncoltak, zenéltek, harcoltak, játszottak, vagy házasodtak a múltkor népei, akkor a Szőttes Néptáncegyüttes, a Pósfa Zenekar, a Felföldi Dalia Iskola és a Tűzvirág programjait, a cserkészek métabajnokságát, valamint a kézműves foglalkozásokat ajánljuk figyelmedbe.

Kelj fel a gép elől, lépj ki a szobádból, kapd fel a fesztiválruhád és irány a MartFeszt idén (is)!

Akár kicsi akár nagy,

akár éjjel akár nap‘,

legyen tánc, szóljon az ének,

gyere ki a Martra, ez a lényeg!

Éjjel-nappal MartFeszt!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek