Matovič átgondolatlan intézkedése 5 járást büntetett egyszerre

Amiatt, hogy a kormányfő most se vette figyelembe a szakma véleményét és az 1,5%-os határt 0,7%-ra csökkentette, az északi valóban vörös járásokhoz hasonlóan a Dunaszerdahelyi járásban is meg kellett ismételni a tömeges tesztelést.

Ezzel a szomszédos járásokban élő embereket is büntette, hiszen a dunaszerdahelyivel határos járások lakosságának nagy része is rá lett kényszerítve arra, hogy ismét beálljon a sorba. Mindenki, aki zöld járásban él, de vörösben dolgozik, ott él a családja vagy bármilyen egyéb okból szeretné átlépni a szomszédos járás határát. Ez ugyanolyan értelmetlen, mintha például az országhatáron nem azokat ellenőriznék, akik vörös országból jönnek Szlovákiába, hanem azokat, akik elhagyják az országot.

Részletes statisztikai adatok hiányában senki sem tudja, hogy a Dunaszerdahelyi járásban megnyitott mintavételi pontokon milyen arányban teszteltek olyan embereket, akik valóban ott laknak és mennyire módosították a tesztelés eredményét azok, akik a rövidebb várakozási idő miatt utazgattak. Egyetlen értelmetlen intézkedéssel egyszerre 5 járást büntettek.

A kormány újabb átgondolatlan rendelete nem csak a zöldebb járásokkal körbevett Dunaszerdahelyi járás lakóit, hanem a járás vonzáskörzetében élő emberekre is hatással van. A Komáromi, a Galántai vagy a Vágsellyei járásban élő embereknek is újból teszteltetniük kellett magukat, ha Dunaszerdahelyen vagy Pozsonyban dolgoznak.

Forrás: Sólymos László, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek