Matovičnak az alkotmányos többség a cél

Igor Matovič, a szombati választásokat megnyerő OĽaNO mozgalom elnöke számára az alkotmányos többség elérése a cél. Ezt azelőtt jelentette ki, hogy leült volna tárgyalni Andrej Kiskával, a Za ľudí párt elnökével.

Kiska már találkozott Zuzana Čaputová államfővel. A tárgyalás után kijelentette: a Sme rodina nélküli kormányt preferálná. Matovič erre úgy reagált, hogy „a volt államfő hallott valamit a médiában, de nem tudja, hogy ez a hivatalos álláspont-e. Megbeszélünk mindent, szabadon.” – tette hozzá.

„Készek vagyunk elősegíteni egy erős és stabil kormány létrejöttét, de elvárjuk, hogy ez a kormány szakmailag és erkölcsileg is hiteles legyen.” – jelentette ki a találkozó után a volt köztársasági elnök. Sok mindent meg akar kérdezni a választások győztesétől, például a kormányzás stílusával, vagy azzal kapcsolatban, hogyan viszonyulna a kormány az etikai kérdések esetleges megnyitásához. Kíváncsi Matovič véleményére a közvetlen demokrácia és a népszavazások témáját illetően is. A Za ľudí elnöke a potenciális kormánytagokra és más állami tisztviselőkre is rá akar kérdezni. Hozzátette: mielőtt hivatalos tárgyalásokat kezdene Matovičcsal a kormányalakításról, előbb felhatalmazást kell kapnia a pártja elnökségétől.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek