Megalakulhat Kiska pártja

Megvalósulhat Andrej Kiska Za ľudí (Emberekért) elnevezésű pártjának bejegyeztetése, mivel összegyűlt a kellő számú aláírás.

Az egykori szlovák köztársasági elnök vasárnap azt írta közösségi oldalán, hogy az aláírásokat tartalmazó íveket hétfőn viszi be kollégáival a belügyminisztériumba. A pártnak legkevesebb tízezer polgár támogató aláírására volt szüksége a regisztrációhoz. “Több tucat szakértővel dolgozunk egész nyáron a programunkon, amit szeptemberben mutatunk majd be. Jóval több aláírásunk van, mint a szükséges 10 ezer.” – tájékoztat Kiska.

Szlovákiában több mint 150 politikai párt, illetve mozgalom van bejegyezve. Idén január óta új szabályok léptek érvénybe a politikai pártokra vonatkozóan. A törvény többek között megszabja a pártok számára a tagság létszámára vonatkozó limiteket, gátat szab a pártok eladásának és szabályozza a pártok gazdálkodását a nekik juttatott pénzadományokkal.

Újdonság, hogy egy politikai párt neve, vagy annak rövidítése nem tartalmazhatja olyan személy kereszt- vagy vezetéknevét, aki a párt statutáris képviselője, irányító szervének tagja, vagy a párt előkészítő bizottságának a tagja.

Forrás: bumm.sk, tasr

Nyitókép: Nitra24


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek