Megelőzik a kerékpárlopásokat Mórahalmon

A település csatlakozott a „Házhoz Megyünk” program keretében a BikeSafe, kerékpár regisztrációs rendszerhez, amelyre a Szegedi Rendőrkapitányság prevenciós munkatársai biztosítanak lehetőséget

Ahogy arról korábban a Pannon Hírnök is beszámolt, idén is nyughatatlanok a tolvajok, és sajnos szép számmal fordulnak elő lopások Csongrád-Csanád megyében is. Ám szakértők szerint nem elég felderíteni a bűncselekményeket, és elfogni a tettesek. A legjobb mód, ha megelőzik a problémát. Erre találták ki a BikeSafe, rendőrségi kerékpár-regisztrációs rendszert, ami természetesen teljesen ingyenes.

Kellenek hozzá a tulajdonos személyi iratai, a kerékpár, amit nyilvántartásba szeretne vetetni, és a bicikli tulajdonjogát igazoló iratok is. Ezek után a rendőrök átvizsgálják a kerékpárt, lefotózzák és felveszik az adatokat.

A program már hét éves múltra tekint vissza, de mostanában lett leginkább népszerű. Mórahalmon 2021 júliusában már regisztráltathatták a lakosok a kerékpárjaikat. Az akkori eseményről a moranettv.hu tudósított, de augusztus 30-án is lesz lehetőségük egy újabb regisztrációra, ha még nem tették meg. Várják őket a rendőrök, és kérdéseikre is válaszolnak.

Ez a megoldás sokat segít a település biztonságán. Sokkal könnyebb megtalálni a bicikliket, és a tolvajokat. Valamint a kerékpár tulajdonosokat is. Korábban sokszor fordult az elő, hogy bár meglett az eltulajdonított közlekedési eszköz, a gazdáját nem tudták azonosítani.

Emellett pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy a rendszer országos szintű, így bárki regisztráltathatja a kerékpárját, attól függetlenül, hogy Magyarországon belül hol lakik.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek