Meggyújtották első gyertyát az adventi koszorún

Karácsonyi fényekben pompázik Kecskemét főtere, áll a betlehem és az adventi koszorú is. A hagyományos közös gyertyagyújtás helyett viszont a város lakói a Kecskeméti Televízió felvételén keresztül lehettek részesei az ünneplésnek.

Nem a karácsonyi vásár forgatagában megállva és elcsendesedve, hanem a Kecskeméti Televízió felvételét nézve követhették figyelemmel a város lakói az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását szombat délután. Ebből a szempontból is szokatlan ez az év, továbbá sokan félelemmel és fájdalmakkal teli napokat élnek meg, de ahogy a baptista gyülekezet kvartettje dalolta a műsor felvezetéseként: a sötétség már szűnni kezd.

Jézusban közel jött hozzánk az Isten, most is velünk van és ő szabadíthat meg bennünket a bűneinktől!- ezt a fontos gondolatot fogalmazta meg adventi üzenetében Szerdi Szilárd, a helyi baptista gyülekezet lelkipásztora. Mint említette, az igazán nagy problémák nem körülöttünk vannak. A lelkünk a beteg és annak van igazán szüksége a gyógyulásra. Ezt pedig a Megváltó kínálja. „Hozzá bármikor odafordulhatunk, keresztje tövébe minden terhünket letehetjük, nála békességet nyerhetünk ő soha nem hagy el minket.”- sorolta Szerdi Szilárd, majd azt kívánta a nézőknek, hogy Isten reménysége töltse el őket.

A rövid áhítatot követően a jól ismert Ó jöjj, ó jöjj, Immánuel kezdetű dalt szólaltatták meg a baptista gyülekezet kvartettjének tagjai, a záró énekben pedig arra hívtak mindenkit, hogy ne bánkódjunk, aggódjunk és háborogjunk, hanem bízzunk Istenben.

A műsor végeztével az adventi koszorú első gyertyáját Mike Sámuel baptista lelkipásztor gyújtotta meg.

A televíziós adásban az adventi gyertyagyújtást a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rövid meglepetéskoncertje követte, melyben Schubert Ave Maria című műve hangzott el. Szólót játszott Dratsay Ákos fuvolaművész.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu/KTV youtube csatorna


Hasonló cikkek