Összefogott két férfi, hogy megöljék egyikük lányát

Hétfőn megkezdődött a tárgyalás a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa előtt annak a két brit állampolgárnak az ügyében, akik a vád szerint meg akarták gyilkolni egyikük lányát. A vádiratban az áll, hogy azért
akarták megölni a lányt, mert szégyent hozott a családra és meggyalázta az iszlám vallást.

A gyilkosság előkészítésével Mohammed G. P.-t és unokatestvérét, Darya K. S.-t vádolják, mindkét férfi afgán származású. A két férfi tagadja a bűnösségét. 

A lány elköltözött a családjától, majd Ausztriában, később Szlovákiában élt, és egy zsidó vallású férfihoz ment feleségül. Elhagyta az iszlám hitet, más vallást vett fel, és pornográf tartalmú filmeket készített. A becsületgyilkosságot 2018 augusztusa óta tervezték.

A két férfi többször is Szlovákiába utazott, hogy információkat szerezzenek a lányról és előkészítsék a meggyilkolását. Apja, Mohammed G. P. 30 ezer eurót ígért a gyilkosságért egy másik férfinak. „Ezt az összeget akkor adta volna át, ha látta a lánya meggyilkolásáról készült videófelvételt” – közölte a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze.

Mohammed G. P. azt állította, hogy a lányát fogva tartja és bántalmazza egy szervezett bűnözői csoport, ő pedig azért utazott többször is Szlovákiába, hogy megmentse. A vádlottak azzal védekeznek, hogy helytelenül fordították le a nyomozati iratokban szereplő kommunikáció tartalmát.

A másik vádlott, Darya K. S. a bíróságon azt mondta, csupán kirándulni volt a fiával Szlovákiában, és kifogásolta, hogy a fiának nem tették lehetővé, hogy vallomást tegyen. „Inkább végezzenek ki, mint hogy így gyötörjenek” – jelentette ki, hozzátéve, hogy már 30 hónapja van vizsgálati fogságban. Szerinte az egész vád koholmány és azt állítja, a sértettet, Khadija Cohent egész életében csak egyszer látta. „Amióta a feleségem 2013-ban elhagyta Londont, tisztában voltunk vele, hogy mi vár ránk. Tudtuk, hogy üldözni fogják és meg akarják majd ölni. Tudjuk, mi az a becsületgyilkosság” – jelentette ki David Cohen, a sértett férje. Hozzátette, hogy a vádlott, Mohammed G. P. előre figyelmeztette a lányát, hogy ha elmegy otthonról, üldözni fogják és megölik.

Miután a férfi vizsgálati fogságba került, ezek a fenyegetőzések megszűntek.

Forrás: TASR, parameter.sk

Fotó: Pexels (illusztráció)

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek