Meteorológiai állomást hoztak létre Kömpöcön

Meteorológiai állomást szereltek fel a kömpöci tóparton, amely csapadék, szélerősség, és napfényerősség mérésére is alkalmas, ami nagyban segítheti a mezőgazdasági termeléssel foglalkozó szakemberek munkáját.

Nemrégiben elkészült a faluszéli parkerdőnél a záportározó, ami csatlakozik a korábban kialakított horgásztóhoz. A megyei önkormányzat által irányított területfejlesztési forrásból 60 millió forintot költöttek a záportározóra, ami mellett kialakítottak egy szánkózódombot, melynek partfala madarak költőhelyéül szolgálhat. A záportározóba vezetik a településen összegyűlő csapadék­vizet is. Még idén tervezik a tóparti terület fásítását és pihenőpadok elhelyezését.

Tisoczki László polgármester elmondta, hogy a beruházás utolsó fázisaként egy automata meteorológiai állomást is felszereltek a tóparton. A műszer adatainak segítségével a nap 24 órájában pontos időjárási helyzetképet kaphatnak a településünkről. Az állomás csapadék, szélerősség, légnyomás, harmatpont, napfényerősség és hőmérséklet mérésére is alkalmas, aminek különösen a mezőgazdasági termeléssel foglalkozók vehetik hasznát. A Kömpöcön mért aktuális adatok az idokep.hu oldalon találhatók meg. – írja a BAON.HU
Juhász Márta
Kövessen minket: Facebook

Hasonló cikkek