Tökteret lehet látogatni Kömpöcön

A templom melletti teret  rendszeresen átalakítják és díszbe öltöztetik ünnepek idején Kömpöcön. A mini tökfesztiválnak évek óta nagy sikere van, amit az is bizonyít, hogy egyre több alkotást visznek a tökfaragó versenyre.

Díszítési ötletekből nem volt hiány, és amikor sötétedéskor mécseseket gyújtottak a kivájt tökökben, sejtelmes fényekbe borult a töktér. Helyi összefogásnak köszönhető, hogy idén is megtarthatják ezt a tökös rendezvényt. A főszervező a helyi asszonyklub és a Beregszászi István Ifjúsági és Nyugdíjas Klub, amelyeknek tagjai közreműködésével készült el a főtér díszítése.

A szervezők jóvoltából tökös finomságokat is kóstolhattak a résztvevők, de lekváros bukta és kenyérlángos is szerepelt a kínálatban. Bográcsgulyás is várta a vendégeket, akik adományaikkal támogathatták a jó hangulatú közösségi rendezvényt. A tökfaragó verseny alkotásait egészen a fagyokig lehet megtekinteni a kömpöci töktéren, amit néhány hét múlva, advent kezdetére új ruhába öltöztetnek a helybeliek.

Tisoczki László, polgármester elmondta, hogy alig hétszáz lelket számláló településen egy újabb falu­szépítő akciót is indítanak, ahol adventi ablakdíszek készítésére biztatják a kömpöcieket. Az adventi naptár első díszei az önkormányzat ablakába kerülnek, az utolsók pedig a könyvtárnál lesznek láthatóak. Bíznak abban, hogy akad majd huszonkét család, amely csatlakozik a kezdeményezésükhöz és ezekkel az ablakdíszítésekkel is hangulatosabbá teszik az ünnepet. – tette közzé a BAON.HU

Juhász Márta

Kövessen minketFacebook


Hasonló cikkek