Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – 3. rész: A kissé meggondolatlan Kos játékszabályai

Szülőként a mi felelősségünk a gyermekünk boldogsága, elégedettsége és az, hogy mennyire tudja kibontakoztatni egyéni tehetségét. Ebben segítségünkre lehet az asztrológia is.

Egy Kos jegyű gyermek esetében például meg se próbáljunk az útjába állni, ha valamit a fejébe vesz! Lelkileg bele tud roppanni, ha vissza kell fognia magát… Számára az élet egy folytonos kihívás, neki mindent fel kell fedezni, törni kell az utat, és ehhez van is benne elegendő tűz, bátorság és lendület.

Kíváncsi és érdeklődő – a tanulásban előnyére is válhat a tudásvágya. Azonban gyakran türelmetlen, mindent azonnal akar.  Ha valami nem jön össze elsőre, előfordulhat, hogy elveszti az érdeklődését. A sikertől viszont szárnyakat kap. Megfelelő közegben bontakozhat ki igazán a vezéregyénisége.

Görgessen tovább, hogy megtudja, hogyan kell okosan bánni egy Kos gyermekkel!

aries-child-kigurumi-baby-boy-girl-pajamas

 

Egy Kos nemigen tűri a szigort, és nem bírja elviselni az igazságtalanságot és a korlátozásokat. Amilyen heves, annyira le is tud törni ezektől. Ha a szülő nem akar folyton konfliktusba keveredni vele, jobb, ha hagyja menni az útján. Ez alkalmazkodást igényel a család többi tagjától.

Gyakran előbb cselekszik, aztán gondolkozik. Hajlamos fejjel menni a falnak, szókimondó vitában is. Ha kell, kész megharcolni az igazáért. Az egyenes beszéd híve, akkor is, ha tudja, hogy negatív következményekkel kell számolnia.  Mivel nehezen tud diplomatikus lenni, meggondolatlansága sokszor problémát okoz a kommunikációban is: szinte „lerohanja” a másik felet, aki ezt esetleg támadásként élheti meg. Legyünk vele türelmesek, hallgassuk meg a véleményét, számára ez nagyon fontos!

Tiltás helyett tereljük el a figyelmét, állítsuk érdekes feladatok, kihívások elé! A legfőbb nevelési feladat vele szemben az, hogy tanítsuk türelemre és megfontoltságra.

 

A jövő héten a Bika gyermek neveléséhez adunk tanácsokat!

 

Kapcsolódó cikkeink:

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

Hogyan neveljünk egy Vízöntőt?

A csillagok hatása a pénzügyi helyzetünkre (Kos, Oroszlán)

A csillagok hatása a pénzügyi helyzetünkre (Bika, Rák, Skorpió)

 

Képek forrásai: https://s-media-cache-ak0.pinimg.comhttp://www.dhresource.com


Hasonló cikkek