Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – 5. rész: A cserfes Ikrek nevelése

Gyermekasztrológia sorozatunkban az Ikrek jegy szülötteihez érkeztünk el. (Születési idejük május 21. és június 21. közé esik.)

Az Ikrek gyermek általában rettenetesen kíváncsi, mindene a kommunikáció: mindent tudni akar, viszont gyorsan tovább is adja a megszerzett információkat. Kisgyermekként is gyorsan fel akarja fedezni a világot: valószínűleg az átlagosnál hamarabb tanul meg kúszni-mászni, tárgyakért nyúlni, s csakhamar futkoshat a mama utána. A hosszan tartó, elmélyültebb figyelmet kívánó cselekvések ugyanis nem sokáig kötik le.

Később is könnyen barátkozó, jövős-menős gyermek, majd felnőtt cseperedik belőle, ami nem meglepő, hiszen a planéták közül a Merkúr gyakorol leginkább hatást rá. (Mercurius, vagyis Hermész az ókori mitológiában az istenek hírvivője volt…) Számára ezért is olyan fontos, hogy mindenről tudomása legyen, ami körülötte történik: mindent megfigyelni, mindenhol ott lenni, mindenbe beleszólni, és bizony: mindent elpletykálni is, ami viszont olykor mások számára kínos lehet. Ha viszont ezt bárki szóvá teszi, könnyen megbántódik. Ugyanis a gyors észjárású, vidám és laza Ikrek a felszín mögött nagyon is érzékeny lehet, ezért is tartják hangulatembernek.

Hogyan bánjunk okosan egy Ikrek gyermekkel? Görgessen tovább, a kép után erre is fény derül!

Gemini, lányok

1. Könnyebben szót érhetünk Ikrek gyermekünkkel, ha van elég türelmünk megválaszolni a kérdései özönét. Próbáljuk beszélgetés közben terelgetni a gondolatait, hogy ne váljon túlzottan csapongóvá! De vigyázzunk: a túlzottan elmélyült, komoly társalgások untatják.

2. Szereti, ha az övé az utolsó szó. Született intelligenciájának köszönhetően képes a maga javára fordítani bármilyen helyzetet, ha kell, akkor akár füllentés által. „Arcait” a saját érdekében képes váltogatni. A szülők feladata a kétszínű vagy alamuszi megnyilvánulásokat idejében megfogni.

3. A kissé felszínes, kapkodásra hajlamos Ikrek könnyen hagy rendetlenséget maga körül, ha nem tanítjuk meg idejében a rendszabályokra és a rend megtartására.

4. Mivel mindig siet, előfordulhat, hogy kapkodva eszik, nem rágja meg jól a falatot, vagy csak bekap valamit, és már rohan is tovább. Később persze pótolni kell az energiát – ezért bekap ezt-azt, főleg valami nassolnivalót. Ha ennek nem szabunk határt idejében, könnyen elhízás lehet a vége!

Összegezve, a legjobb, amit tehetünk: erősítsük a pozitív tulajdonságait (jó kapcsolatteremtő képesség kiváló logika, ügyesség, találékonyság, fürgeség) és tanítsuk meg azokra a keretekre és szabályokra, amik ahhoz szükségesek, hogy az életben problémamentesen járhassa az útját!

 

Kapcsolódó cikkeink:

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – 4. rész: A bűbájos Bika

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – 3. rész: A kissé meggondolatlan Kos játékszabályai

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

Hogyan neveljünk egy Vízöntőt?

 

Képek forrásai:http://www.richardfidler.com, http://i.ebayimg.com


Hasonló cikkek