Molotov-koktéllal akart bosszút állni élettársán

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája október 6-án egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint oly módon akart bosszút állni volt élettársán, hogy megpróbálta felgyújtani annak autóját és ingatlanát.

A férfi még 2019. augusztus végén, egy borsodi kistelepülésen éjjel egy lakóház udvarára és annak teraszára dobott három égő állapotban lévő, gyúlékony anyaggal teli üveget, mely következtében a ház falazatának festése egy részen megégett.

Két hónappal később, október 3-án hasonló módszert választva volt élettársának autóját akarta felgyújtani, majd ugyanezen az éjjel egy – részben a nő tulajdonát képező, de – lakatlan ingatlan területére benzint locsolt és azt meggyújtotta. Az így keletkezett tűz az ingatlan kerítését és az azt körülvevő füves területet is megrongálta. A tüzet a szomszéd vette észre és értesítette a tulajdonost, akivel azt el is oltották.

A gyanúsítottal szemben közveszélyokozás kísérlete és rongálás kísérlete miatt folyik eljárás, mely cselekményekért bűnösségének megállapítása esetén akár 7 év 6 hónap szabadságvesztés is kiszabható. A bíróság álláspontja szerint fennáll a reális veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt cselekményt befejezné vagy akár újabb bűncselekményt követne el. Esetében az sem zárható ki, hogy a tanúk – különösen volt élettársa – befolyásolásával vagy megfélemlítésével nehezítené a büntetőeljárás lefolytatását. Mindezen körülmények alapján a járásbíróság 2019. november 6-ig letartóztatása elrendelését látta indokolnak.

A bíróság döntését a gyanúsított elfogadta, ugyanakkor védője még nem nyilatkozott a fellebbezés vonatkozásában.

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek