Mona Lisa interaktív kiállítás nyílik Franciaországban

Frida Kahlo, Van Gogh és Monet után most a legtitokzatosabb mosollyal rendelkező festmény, a Mona Lisa kap egy önállól installációt. A kiállítás Leonardo da Vinci remekművének újrafelfedezését javasolja, különböző szinteken megfogalmazott történeteken és érzéki tapasztalatokon keresztül.

A magával ragadó kiállítást a Grand Palais kezdeményezésében a Louvre és Grand Palais Immersif szervezi. Az installáció március 10-én nyílik, amely egyben tesztként is funkcionál a Grand Palais Immersif csapatának, hiszen a kiállítással együtt ekkor fedik fel a nemrégiben felújított impozáns kiállítóterüket is. Az Immersif célja, hogy kulcsszereplővé váljanak az egyre inkább feltörekvő digitális piacon, amelynek szeletéből a jelek szerint a Louvre is szeretne részesedni.

A kiállítás hat különböző témát ölel fel: a portré ikonikus státuszát, a Mona Lisa 1911-es ellopását és megtalálását, Mona Lisa hatását más művekre, a technikát amellyel Leonardo megfestette, illetve a művész életét bemutató részt.

Az élményt a különböző vizuális narratívák elbeszélései adják: az intrikákról, a kortársiasságról és a folyamatokról, amelyek ezt a festményt ikonná tették. A közönség olyan vizuális elbeszéléseken keresztül utazhat, amelyek egyszerre tanulságosak, érzékletesek és elgondolkodtatóak. Hat nagyméretű digitális vetítés idézi meg Leonardo da Vinci munkásságának összetettségét.


Hasonló cikkek