Mostantól CCTV-k is védik a pásztóiakat

Arcot is ismernek, nemcsak rendszámot

Június 16-án ünnepélyes keretek között átadták azt a térfigyelő kamerarendszert Pásztón, amelyet az önkormányzat egy ötvenmillió forintos rendkívüli kormányzati támogatásból épített ki. A város frekventált helyeit őrző rendszerbe arc- és rendszámfelismerő kamerákat is bekapcsoltak, ráadásul a teljes rendszer csatlakozik az Országos Szitakötő hálózathoz.

Az immáron élesben működő biztonsági rendszer szükségességéről a város polgármestere az átadón elmondta: korábban mindössze két kamera figyelte a várost, ez indokolta, hogy forrást keressenek egy komoly védelmi rendszer kiépítésére. Farkas Attila hozzátette: korábban is jó volt a közbiztonság Pásztón, de most már 44 darab világszínvonalú kamera őrzi a város frekventált helyeit, emellett az eszközök rögzítik minden Pásztóra, továbbá Hasznos és Mátrakeresztes városrészekbe behajtó gépjármű rendszámát is.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő kiemelte: a fejlesztéssel tovább erősödik a pásztói közbiztonság, hiszen ahol hasonló rendszer működik, ott bizonyítottan csökken a bűnelkövetések száma. Ez különösen nagy előrelépés abból a szempontból, hogy ezek az évek a nagy beruházások évei a településen. Jelentősen erősíteni akarják a turizmust is, amelyet segít egy ilyen kamera-rendszer, hiszen ahol nagy a közbiztonság, ott a mindenki jobban érzi magát – mondta el.

A kivitelező Nádasdi Elektro Kft. részéről Csongor Attila mutatta be a rendszert és kiemelte: a projekt úttörő, ugyanis az országban elsőként csatlakoztatták a rendszert az induló Országos Szitakötő hálózathoz. Hozzátette: Nógrád megyében a pásztói után Bárnában, Bujákon és Kazáron építettek ki hasonló kamerarendszereket a kormány támogatásából.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek