Nagyér sem tétlen: felújítások zajlanak a településen

A Csongrád-Csanád megyei faluban újabb intézmény-felújítási és településszépítési folyamatok zajlanak, melyekhez támogatást is nyert az önkormányzat.

Korábbi cikkeinkben arról számoltunk be, hogy Nagyér névváltoztatást kérelmezett, és ha visszakapja a Nagymajláth nevet, az testvértelepülést is hozhat neki. Az eredményre még mindig várnak, bár a bizottság befogadta a kérelmet.

De úgy tűnik Nagyér számára 2021 nemcsak ezért fontos, hanem azért is, mert számos javítást terveznek a faluban. Lőrincz Tibor, polgármester beszámolója szerint az óvoda megújításáig még jó néhány feladat hátra van, de ha minden a tervek szerint halad, már augusztusban birtokba vehetik új birodalmukat a gyerekek.

Másik nagy projektjük a művelődési ház korszerűsítése és energiatakarékossá tétele. Erre 33 millió forintot nyertek, melynek hála modernizált energetikai rendszert építhettek ki. Az épület napelemekkel és hűtő-fűtő berendezésekkel gyarapodott. Bár maga a beruházás megkérte az árát, de hosszú távon kifizetődik majd a program, hiszen sokat fognak spórolni, többek között a fűtésen is.

Lőrincz Tibor a Radió7-nek azt nyilatkozta, az önkormányzat legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy a jövőben az összes intézmény energiatakarékossá váljon. Ennek érdekében két megoldást is alkalmaznak: egyrészt napelemekkel látják el az épületeket, másrészt pedig zöldhulladékkal fűthető biomassza kazánokat állítanak munkába – fogalmazott a faluvezető.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: radio7.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek