Nőtt a gazdasági aktivitás az Egyesült Államok októberben

Októberben javult az Egyesült Államok gazdaságának teljesítménye a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteken ismertetett előzetes adatai szerint, különösen a szolgáltató szektor szerepelt jól, de a feldolgozóipari ágazat cégei is a termelés növekedéséről jelentettek.

A feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) az adatok szűkebb körére alapuló előzetes októberi  értéke 53,3 pontra, 21 havi csúcsra emelkedett a szeptemberi 53,2 pontról. A piac nagyobb javulást, 53,4 pontot várt októberről.

A szolgáltatóipari BMI októberi előzetes értéke 20 havi csúcsra, 56 pontra ugrott a szeptemberi 54,6 pontról. Elemzők a szeptemberivel megegyező októberi szolgáltatóipari BMI-re számítottak.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok összesítésével képzett kompozit BMI októberi előzetes értéke 55,5 pont lett, húsz hónapja a legmagasabb a szeptemberi 54,3 pont után.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági aktivitás teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását jelzi.

 


Hasonló cikkek