Növeli fertőtlenítő hatású termékeinek gyártási kapacitását a Nógrádi Vegyipari Zrt.

Bővíti fertőtlenítő hatású termékeinek gyártási kapacitását a Nógrádi Vegyipari Zrt.

A Tolmácson működő cég erre 157,36 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert el; a termékek iránti piaci igényeket a Covid-19 világjárvány növelte meg – közölte a társaság.

A pénzt a mikro-, kis- és középvállalkozások egészségügyi fejlesztéseit támogató európai uniós pályázaton, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) felhívás keretében nyerték el.  A közleményben kiemelték: az országosan is meghatározó Nógrád megyei vegyipari üzem a világjárvány hatására vállal nagyobb szerepet a fertőtlenítő hatású szerek gyártásában, az általuk előállított kozmetikai alkohol (KOZALK) a kézfertőtlenítők alapanyaga.

A tájékoztatás szerint a termelési folyamat kiindulásaként a Nógrádi Vegyipari Zrt. alapanyag-tartályokat szerez be, ezekhez kapcsolódnak a gyártási folyamatban résztvevő keverőtartályok. Hatékony automata berendezésekkel a jelenlegi manuális kiszerelési kapacitást a cég nagyságrendekkel tudja megnövelni, illetve az anyagokat jelentősebb átállási idő nélkül különböző űrméretű csomagolóanyagba lesz képes kiszerelni – tették hozzá.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló beruházás várhatóan 2021 decemberében fejeződik be. Az átlagosan 50 embert foglalkoztató Nógrádi Vegyipari Zrt. árbevétele 2020-ban 3,711 milliárd, egy évvel korábban 2,628 milliárd forint volt. Adózás előtti eredménye 2020-ban 398,3 millió, 2019-ben 55,6 millió forint volt.

A cég hígítókat, autóápolási termékeket, nyomdai alapanyagokat gyárt, és a környezeti kibocsátás csökkentése érdekében részt vesz a használt oldószerek újrahasznosításában is.

Kiemelt kép: illusztráció, pixabay.com


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek