Nyáron is érvényben van a szesztilalom Szlovákiában

Sűrűbben járőröznek a nyári szünidőben a problémás területeken a vágsellyei városi rendőrök. Elsősorban a Vág folyó partjait és a szórakozóhelyek környékét, a parkok területét ellenőrzik.

Alkoholmentes zónaként jelölték meg a templomok, egészségügyi létesítmények, iskolák és óvodák százméteres körzetét is. A szesztilalom érinti a bevásárlóközpontok környékét és parkolóit, továbbá az autóbusz-megállókat, kulturális központok, galériák és sportlétesítmények, vagy hivatali épületek ötven méteres körzetét.

Az alkoholt árusítók, valamint a nyilvános helyekre vonatkozó szesztilalmat megszegők 165 eurótól 6638 euróig terjedő bírsággal sújthatók. Az italozáson kapott kiskorú vagy fiatalkorú szüleit, gyámját 33 euró pénzbírsággal büntethetik.

A vágsellyei önkormányzati rendelet kimondja, tilos szeszes italt fogyasztani a város közterületein, a vasúti pályaudvaron, vagy a temető közelében. Sört és bort szabad felszolgálni a felnőtteknek szervezett zenei és kulturális rendezvényeken, ám ittas emberek nem szállhatnak fel a tömegközlekedési eszközökre.

A járási székhelyen érvényben lévő rendelet szerint a lakott területek ötven méteres körzetében üzemelő vendéglők, kocsmák, szórakozóhelyek és játéktermek nyitva tartása 6-tól 22 óráig engedélyezett. A lakott területtől távolabbi szórakozóhelyeken, hétköznapokon 24 óráig, pénteken és szombaton éjjel 2 óráig engedélyezett a nyitva tartás.

Fokozottabban ellenőrzik majd a lakótelepeket is a városi rendőrök, és azt ajánlják a lakosoknak, hogy ne dicsekedjenek a közösségi oldalakon az elutazások időpontjával, ne húzzák be a sötétítőfüggönyöket. A rendőrök szerint a közösségi oldalakat elég elárasztani a kiránduláson készült felvételekkel majd akkor, miután hazatértek a szabadságból. Értéktárgyaikat inkább egy banki széfben helyezzék el, ne hagyják a lakásban, vagy a családi házban.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Száz Ildikó felvétele


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek