Önerőből fejlődik tovább Domaszék

Javában zajlanak az útfelújítások, de ezt a mérföldkövet nem pályázati forrásnak köszönhetik, hanem a lakosság elszánt önerejének.

Miként azt korábban megírtuk, lendületesen fejlődik a település. Ehhez az önkormányzat – ahogy egyébként bárhol, máshol – folyamatosan keresi a pályázatokat, de most a helyiek ideje jött el. Összesen 1 200 méteren javítják ki, építik át az utcákat. Amihez fejenként 200 ezer forinttal járultak hozzá a domaszékiek. Akadt olyan utca, ahol nehezebb volt ezt az összeget megteremteni, de részletfizetésre is volt lehetőség, így végül mindenhol sikerrel jártak. A portánkénti hozzájárulás a beruházás harmadát fedezi.

Ám ezen kívül is sok mindenben számíthatnak a lakosságra a munkálatok során, ugyanis szinte mindent maguk csinálnak. Csak a legvégső szakipari munkákhoz keresnek külső vállalkozót. Ez által pedig rengeteg pénzt megspórolnak. Az önkormányzat munkagépeivel dolgoznak és a helyiek felajánlott idejét, szerszámait, gépeit is szívesen fogadják– számolt be róla a delmagyar.hu.

Az alapvető tájékoztatási fórum a település közösségi oldala, de sokszor mennek házhoz, hogy személyesen tájékoztassák az embereket arról, hogy haladnak a munkákkal. Ez azért fontos, mert lezárások vannak, így természetesen nem mindegy merre indulnak, vagy melyik parkolót használják. Mindeközben persze betartják a járványügyi szabályokat.

A beruházás összköltsége 47 millió forint, várhatóan április végén készülnek vele el.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek