Óriási mennyiségű illegális hulladékot gyűjtöttek össze a Mátra lábánál

Pásztó is részt vesz a Belügyminisztérium támogatásával a „Tisztítsuk meg az Országot!” című programban, amelynek első üteme a napokban zárult le.

Farkas Attila polgármester közösségi oldalán számolt be az eredményekről. Mint elmondta, több helyszínen „takarítottak”, s összesen 111 m3 illegális hulladéktól tisztították meg a környezetet.
„Környezetünk megóvása, valamint városunk szépségének megőrzése és folyamatos fejlesztése kiemelt célunk” – olvasható Farkas Attila közleményében.
Mint kiderült, átfésülték a Dankó utca, a Nyikom utcai hulladékgyűjtő, a Vezér utca, a Patak utca, a Kastélykert, valamint a Park utca területét. A munka során óriási mennyiségű, összesen 111 m³ szemetet szállítottak el.
„Természeti értékeink megóvása közös célunk kell, hogy legyen, hiszen az nemcsak tájvédelmi és tájképvédelmi szempontból kiemelten fontos, hanem egészségünk megőrzése szempontjából is. Vigyázzunk közösen ezen természeti értékeinkre és városunk tisztaságára, szépségre!” – húzta alá a városvezető.

Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek