Országos Ritmo Piknik – Miskolcon is

Szabadtéri, ingyenes jazz, folk, rock-koncertek, családi programok várták az érdeklődőket a hétvégén, a miskolci Szinva teraszon és az Erzsébet téren.

Április elején kezdődött Budapesten a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek. A MüPa szervezésében megvalósuló összművészeti fesztivál idén a főváros mellett Miskolcon, Győrben, Debrecenben, Pécsett és Szegeden is kínál szórakozást a publikumnak.

A programsorozat egyik leghangulatosabb műsoreleme a Ritmo Piknik. Miskolcon április 22-én és 23-án olyan előadókkal találkozhatott a közönség, mint – többek közt – a Bohemian Betyars, Paár Julcsi, a Mordái, a Bélaműhely, a Dalinda, a Hét Hat Club, a Dresch Mihály Ballance Trio.

Bohemian Betyars a Ritmo Piknik színpadán (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Öt különleges színházi produkcióval is várják a nézőket. Április 26-án a világhírű zenész-komikus páros, Igudesman & Joo érkezik a Művészetek Házába, április 28-án pedig a Miskolci Nemzeti Színházban tekinthető meg a Pécsi Balett Vasarely-etűdök című előadása. A produkciót Victor Vasarely művei inspirálták, és Vincze Balázs Haragozó-díjas, Érdemes művész álmodta színpadra.

Szintén a Bartók Tavasz kínálatában láthatták a nézők néhány napja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A hűtlen feleség című táncprodukcióját, Zsuráfszky Zoltán koreográfus rendezésében. A Győri Balett GisL című előadását, melyhez Lajkó Félix írt zenét, Velekei László készített koreográfiát. Április 24-én pedig koncertet adott a Pannon Filharmonikusok kíséretében Maxim Vengerov világhírű hegedűművész.

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek