Priskin: „Úgy érzem, sikerült bizonyítanom”

Priskin Tamás nyolc meccsen öt gólt szerzett a két edzőtábor alatt.

Priskin Tamás az előző szezont a Szombathelyi Haladásnál töltötte kölcsönben, a felkészülési időszak alatt pedig igyekezett meggyőzni a szakmai stábot, hogy számíthatnak rá. Támadónkkal a mögöttünk hagyott hetek tanulságairól beszélgettünk.

– Milyen érzésekkel vágtál neki a felkészülésnek, miután visszatértél?
– Őszintén szólva, nem volt könnyű helyzet, bizonytalan volt a sorsom, miután az előző idényben kölcsönadtak. Most megkaptam a lehetőséget a klubtól, hogy bizonyítsak, bízom benne, hogy sikerült.

– Te hogy érzed, sikerült?
– Csapatszinten nagyon jól teljesítettünk, hiszen a nyolc meccsből hetet is megnyertünk, ez biztosan jó jel. Hasznos és nehéz mérkőzéseken vagyunk túl, amelyeken – úgy érzem – egyénileg is jól teljesítettem.

– Az első edzőtáborban három meccsen két gól volt a mérleged, valamint az elmúlt három meccsen is mindig betaláltál – jó ajánlólevélnek tűnik.
– A csatároknak mindig fontos, hogy gólt szerezzenek, az én önbizalmamnak is jót tett, de azt fontosabbnak tartom, hogy csapatként sikeresek voltunk, azt pedig még inkább, hogy a játékunk is jól nézett ki. A magam részéről a legfontosabb az volt, hogy ha pályára lépek, próbáljak meg gólt szerezni. A helyzeteim megvoltak, a CSKA Sofia ellen sajnos elpuskáztam egy ziccert, de utána már jobb volt a helyzetkihasználásom.

– Poszttársad, Mikalai Sihnevich eltiltás miatt nem léphet pályára a Ludogorec ellen, úgy készülsz, hogy így nagyobb szerep vár rád?
– Az esély mindig megvan rá, hogy én kapok lehetőséget, arra készülök, hogy akár csereként, akár kezdőként segíteni tudjam a csapatot. A döntés az edző kezében van, én teszem a magam dolgát.

– Rui Pedróval együtt jöttetek vissza a Haladástól, neki is jól sikerült a felkészülése. Az előző szezon végén ez már szóba került közöttetek, hogy visszajöttök együtt a Fradihoz és bizonyítotok?
– Igen, beszéltünk róla sokat. Korábban nem volt könnyű a bizonytalanság, de úgy érzem, hogy mindketten jól teljesítettünk, és bizonyítani tudtunk.

Fradi.hu


Hasonló cikkek