Rászorulók kaptak szén-monoxid érzékelőt

Ötven szén-monoxid érzékelőt, valamint füstérzékelőket osztott szét rászoruló családok között a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szén-monoxid –szivárgás évről évre sok gondot okoz, főleg a téli hónapokban. Bár szakértők hangsúlyozzák az érzékelők fontosságát, van, aki önerőből nem juthat hozzá, így veszélynek van kitéve a saját otthonában. A katasztrófák csökkentésének, megelőzésének érdekében most is sor került a rászoruló családok támogatására.

Mára hagyománnyá vált, hogy a megyei tűzmegelőzési bizottságok a karitatív szervezeteken és a tanyagondnokságokon keresztül kapcsolatba lépnek rászoruló családokkal és hősugárzót vagy érzékelőket juttatnak el hozzájuk.

A szakemberek nem csak elvitték a készülékeket az új tulajdonosokhoz, de ki is választották az ideális helyet és be is szerelték azokat, hogy működőképessé téve hagyhassák ott. A családoknak ez a lépés nagy segítséget jelent, hiszen ezek az eszközök biztonságosabbá teszik otthonukat és szivárgás esetén életet menthetnek.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: SzegedMa

Nyitókép: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Hasonló cikkek