Richter? Saková? Pellegrini azt ígéri senki nem fog falazni senkinek

Senki nem fog falazni senkinek, sem arra kérni a rendőrséget, hogy ne intézkedjen – jelentette ki Peter Pellegrini miniszterelnök (Smer-SD) annak kapcsán, hogy a Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében gyanúsított A. Zoltán a jelenlegi kormány két korrupcióban érintett miniszteréről is vallomást akar tenni a nyomozó előtt.

“Ha bebizonyosodik, hogy a jelenlegi vagy a korábbi kormány valamelyik minisztere törvényt sértett, a bűnüldöző hatóságoknak cselekedniük kell.” – mondta a miniszterelnök. „Nem tudom, kikről akar beszélni. De mielőbb tegyen vallomást, mihamarabb hallgassák ki, vegyék jegyzőkönyvbe, amit mond, és indítsanak vizsgálatot.” – mondta Pellegrini.

Kijelentette, ha a bűnüldöző hatóságok súlyos tényeket tárnak fel, cselekedni fog. Ám azt is ellenőrizni kell, nem csak így akarja-e elérni, hogy enyhébb büntetést kapjon. Az Aktuality.sk hírportál értesülései szerint A. Zoltán Ján Richter munkaügyi miniszter és Denisa Saková belügyminiszter (mindketten Smer-SD) nevét említette a korrupciós ügyekkel összefüggésben.

„Kész vagyok mindenben együttműködni a bűnüldöző szervekkel. Én magam is kíváncsi vagyok, hogy A. Zoltán fogva tartott mit akar mondani 13 hónap elteltével. Valakinek talán nem tetszik, hogy miniszterségem alatt nagyon jó eredményeket ér el a rendőrség.” – áll Saková állásfoglalásában.

A miniszterelnök reagált a Marian K. és Martin Glváč (Smer-SD), a parlament alelnöke közötti kommunikációra is, amit a Denník N tett közzé. A miniszterelnök rámutatott, ha az összes kijelentés után elszámoltatás következne, az rossz precedenst teremtene, ami kedvezőtlen lenne a demokrácia szempontjából. „Térjünk vissza ahhoz az alapelvhez, hogy a rendőrség kivizsgálja az ügyeket, és a bíróság hoz ítéletet, természetesen igazságosat, nem pedig olyat, amiért fizettek.” – jelentette ki.

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek