Rovarhotelek kerültek kassai parkokba

A napokban két kassai parkban helyeztek el úgynevezett rovarhotelt. A tervek szerint a város más részeinek zöldterületein is fokozatosan felbukkannak majd ilyen építmények a hasznos rovarok számára.

Az első két rovarhotel a Városi parkban és a Luník I lakótelepen található parkban kapott helyet. „Azt várjuk, hogy a rovarok bizonyos fajtái inkább ezeket a bogárhoteleket részesítik majd előnyben, kisebb számban keresnek majd menedéket a lakásokban” – fejtette ki Peter Sasák, a városi zöldterület-kezelő vállalat (SMsZ) sajtóreferense.

A rovarhoteleket nyílt területen, a panellakásoktól és a járdáktól távolabb helyezték el. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az emberek mozgása ne zavarja a rovarokat, illetve, hogy a repülő rovaroknak elég helyük legyen a mozgásra az építmény környékén. „Reméljük, hogy a rovarok mellett további lakókat, békákat, gyíkokat és sünöket is sikerül a hotelbe csábítanunk” – tette hozzá Sasák.

A városi zöldterület-kezelő a tavasz folyamán további bogárhotelek kihelyezését tervezi.

A bogárhoteleket a városi zöldterület-kezelő munkatársai készítették maradék anyagokból és hulladékból. A rovarhotelek 120 cm hosszúak, 80 cm szélesek és 150 cm magasak. A vázuk raklapokból készült, a rovarok számára pedig fatörzsek, deszkák, téglák, nád, moha és tobozok nyújtanak menedéket, vagyis olyan anyagok, amelyek nagy része egyébként a komposztban végezné. A rovarhotelek tetejére kövirózsákat ültettek, ezek idővel zöld szőnyeggé terebélyesednek majd.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek