Kirúgták az RTVS munkatársát, aki kiszivárogtatta Merčiak káromkodásokkal teli kirohanását

A Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) azt követően fog foglalkozni az ismert sportkommentátor, Marcel Merčiak kiborulásáról készült felvétellel, miután a küldöttség visszatér a pekingi téli olimpiáról.

Jaroslav Rezník, az RTVS vezérigazgatója szerint, miután visszatérnek Kínából, elbeszélgetnek az érintettekkel, és miután meghallgatják, hogy hogyan történt mindez, nem zárja ki az újabb következményeket. Nyomatékosította, hogy ott, ahol hiba történt, már intézkedtek, s mint mondta, csupán egyszeri esetről van szó, mindig is igyekeznek emberségesen hozzáállni mindenkihez.

A vezetőség nem tartja indokoltnak konkrét nevek nyilvánosságra hozását, azt viszont elárulta, hogy a felvételt kiszivárogtató személy már nem dolgozik a köztévénél.

Jozef Chudík, az RTVS tanácsának tagja szerint az incidens a társadalom vulgarizálásának az eredménye, a „pöcegödör kiömlik a közösségi hálón”, az emberek pedig nem tudatosítják, hogy ez mihez vezethet. Merčiak reakcióját viszont megérti. „Kevesen tudják elképzelni egy olyan ember idegállapotát, aki az élő adásért felel. Ez élő adáson kívül történt” – nyomatékosította Chudík, majd hozzátette, hogy a sportkommentátor kirohanásának nem szabadott volna nyilvánosságra kerülnie. Úgy gondolja, hogy ez károsította az RTVS vezetőségét.

Igor Gallo, az RTVS tanácsának az elnöke szerint relevánsak azok a vélemények is, amelyek elítélik Merčiak vulgáris kirohanását. Hasonló véleményen van Hushegyi Dóra, a tanács tagja, aki meg van róla győződve, hogy ilyen szókincset otthon sem használ az ember, a mikrofonnal szemben pedig tisztelettel kell lenni. „Merčiakot kiváló szakembernek tartom. Ez viszont sokként hatott, az összes újságíró számára hatalmas tanulságként szolgálhat” – tette hozzá.

Forrás: parameter.sk

Fotó: TASR

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek