Sportcsarnok épül Kiskőrösön

Szerda délelőtt letették a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium épülő sportcsarnokának alapkövét. A jövő nemzedékére gondolva, időkapszulát is helyeztek el benne. 

A közel 900 millió forintból megvalósuló sportberuházás az iskolai foglalkozások mellett a város egyik új rendezvényhelyszíne is lesz és várhatóan idén készül el.  Az alapkőletétel után az építési napló megnyitásával azonnal elkezdődik a kivitelezés. A határidő szeptember vége lesz, ha nem történik valamilyen rendkívüli esemény, akkor tartható lesz ez a határidő.

Az alapkőben elhelyezett időkapszula tartalmazza a sportcsarnok lézer gravírozott látványtervét és a kiviteli tervdokumentációt. Wattays tárgyakat, egy 2022-es naptárt, szalagavatós és ballagási emlékeket, a jelenlegi alkalmazottak és az összes osztály fényképét és névsorát. Továbbá a helyi és megyei sajtókiadványokat, egy wattays arcmaszkot, jelenleg használatban lévő fém váltópénzeket és az alapkőletétel forgatókönyvét.

Az új sportcsarnok a meglévő iskola és a kollégium épülete között épül meg. Egy 20×40 méteres szabvány kézilabdapálya és a hozzá funkcionálisan kapcsolódó kiszolgáló helységek kapnak benne helyet két szinten. A tornacsarnok tervezett nettó alapterülete 1779 négyzetméter lesz. Megközelíthető majd az utcáról és az iskola udvaráról is, az akadálymentes bejáratot az udvar felől alakítják majd ki.

Franczia László, a Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium igazgatója elmondta, hogy ennek az iskolának gyakorlatilag a megépülése óta nincs megfelelő tornaterme, ezért régóta szívügyének tekintette az új sportcsarnok építését. -adta hírül a BAON Bács-Kiskun megyei hírportál

Juhász Márta

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek