Sportházzal gazdagodott Szentes

Átadták a Szilver Sportházat, mely a Szilver Táncsport Egyesület és a Dr. Papp László Birkózó Egyesület fontos helyszíne és otthona lesz

A város egy nagyon komoly létesítménnyel gyarapodott, mely természetesen 21. századi, korszerű módon szolgálja a sportolók javát. Nem csak az említett két egyesület tagjai számára nyújt lehetőségeket, hanem minden mozogni vágyót kiszolgál. Szerveznek majd közösségi programokat is, hogy minél több embert ösztönözzenek sportra, mozgásra.

Az épület kétszintes, 870 négyzetméteres alapterületen fekszik. Minden megtalálható benne, ami profi edzésekhez, versenyfelkészülésekhez és – lebonyolításokhoz kell. A beruházás teljes költsége 220 millió forint volt. Ebből több mint 80 millió állami támogatás. Ezt a kormány a Magyar Birkózó Szövetség létesítményfejlesztési keretén keresztül biztosította – értesült a radio7.hu 

Az átadóünnepségen Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke tartott beszédet. Ahol kiemelte, hogy a településnek nagyon fontos minden sport és hozzátette, hogy Szentes a birkózás városa, hiszen olyan neves birkózók kötődnek hozzá mint Dr. Papp László vagy Lőrincz Márton.

A létesítmények köszönhetően még több sportolási lehetőség nyílik meg a városban, elsősorban a lakosok számára, de természetesen nem csak nekik.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek