Szintet lép a tatai könyvtár

A tudás tárja helyett tudásközpont lesz.

A volt helyőrségi klub épületébe költözik a tatai városi könyvtár, az ingatlan több mint egymilliárd forintba kerülő átalakításával Magyary Zoltánról elnevezett tudásközpontot hoznak létre – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere. Michl József (Fidesz-KDNP) elmondta, a beruházás első ütemében kávézót, valamint közösségi funkciókat ellátó tereket építenek ki, amelyeket civil szervezetek és innovatív induló vállalkozások vehetnek igénybe. A beruházásra 137 millió forintot különítettek el.

Bencsik János, (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a kormány a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár elhelyezésére, az egykori helyőrségi klub teljes felújítására és átalakítására 890 millió forintos költségvetési támogatást nyújtott.

A beruházás második ütemében egy akadálymentesen elérhető intézményt hoznak létre, többfunkciós olvasóterekkel, gyermekkönyvtárral, számítógépes teremmel, irodákkal, kutatószobákkal, klubhelyiséggel, előadóteremmel és tömörraktárral. Az átadást 2022 őszére tervezik. A képviselő hozzátette, a tatai Magyary Zoltán Művelődési Központ leromlott állapota és szűkös kapacitása miatt elengedhetetlen a városi könyvtár elköltöztetése onnan.

A könyvtár új elhelyezése tudatos városfejlesztési lépés,  összhangban áll a művelődési ház teljes körű megújulásának tervével, amely szerint a későbbiekben korszerű városi közművelődési intézményt alakítanak ki – ismertette Bencsik János.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek