Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Szokatlanul meleg volt karácsonykor az Egyesült Államokban

Kellemesen enyhe időjárás volt karácsonykor az Egyesült Államok legnagyobb részén

Szokatlanul enyhe hőmérsékletekkel köszöntött be a karácsony az Egyesült Államok nagy részén, ugyanakkor egy kiterjedt frontzóna nyomán hétfőn hirtelen fordult téliesre az időjárás az ország középső államaiban, és hegyvidéki területein.

Wisconsin és Minnesota államokban a karácsony előtti napokban évszázados hőmérsékleti rekordok dőltek meg, ami azt is jelentette, hogy 2023 nem hozott “fehér karácsonyt” az általában havas államokban.

Milwaukee városában az 1877-ben mért rekordot haladta meg a nappali csúcshőmérséklet, amikor 7 fok volt szombaton és vasárnap, miközben a Minnesota állambeli Rochesterben hétfőn, karácsony napján 12 fokot mértek. A Nagy Tavak vidékén és a középnyugati államokban az átlagosnál 10-15 fokkal volt enyhébb az időjárás. A hétvégén ugyanakkor sűrű köd nehezítette az utazást, több száz repülőjárat törlésével és még több késéssel.

 

Viharzóna vet véget a karácsonyi melegnek

 

Az enyhe időnek egy nyugat felől érkező téli viharzóna hirtelen vetett véget karácsony napján, ami havazást és erős szelet, illetve fagyos esőt hozott az északnyugati államok síkságaira és hegyvidéki térségeibe. A közlekedési hatóságok a jelentős havazás miatt figyelmeztetést adtak ki Nebraska államban.

Az év utolsó napjaiban az Egyesült Államok legnagyobb részén, a déli államokat kivéve, fagypont alá csökken a hőmérséklet, napközben ugyanakkor szinte mindenütt 0 fok fölé emelkedik majd.

Kanadában szintén szokatlanul enyhe időt hozott  a karácsony, és az ünnep előtti napok, így Alberta államban 15 fokot közelítette a napi csúcs, Torontóban pedig néhány nappal korábban mértek 13 fokot.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció – Minneapolis felhőkarcolói (Fotó/Forrás: Pixabay)

Kövessen minket a Facebookon is!

 

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek