Szulák Andrea lesz a Reményi Online Üdítő sztárvendége

Különleges koncerttel vár szombaton a Reményi Ede Kamarazenekar és sztárvendégük, Szulák Andrea

Az idén 40 éves Reményi Ede Kamarazenekar Online Üdítő című koncertjével most könnyedebb vizekre evez. Vendégeik – a Miskolc Dixieland Band és Szulák Andrea – révén felcsendülnek többek közt Gershwin-dalok, nagy Frank Sinatra- és Louis Armstrong-slágerek.

Május 29.-én, szombaton 19 órától kezdődik a koncert. Bővebb információ a Reményi Ede Kamarazenekar Facebook oldalán található.

A szombati koncert fellépői: Szulák Andrea, Miskolc Dixieland Band, Reményi Kamarazenekar (Kép forrása: Reményi Ede Kamarazenekar Facebook oldala/ Bíró Szabolcs fotója)

A miskolci székhelyű Reményi Ede Kamarazenekar idén ünnepli megalakulásának 40.évfordulóját, ami egy fenntartó nélkül működő együttes életében óriási esemény. A formáció tagjai főállásban a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Színház koncertmesterei, vonós szólamainak tagjai, illetve zenetanárok.  Az együttest nem csupán a szakmai szempontok tartják össze, hanem egyben baráti társaság is.

Repertoárja a barokk zenétől napjaink muzsikájáig terjed, a klasszikustól a népzenéig, az örökzöld jazz dallamaitól a rock metalig.  A 40 év alatt nem csak a zenei műfajok között utazgatott, hanem a világ számos pontján is koncertezett már. Európa legtöbb országában, Dél-Koreában, Floridában, Panamában, Nicaraguában, Ecuadorban is járt, de a legtöbb hangversenyt Svájcban adta, ahol körülbelül 100 alkalommal lépett színpadra.

A vírushelyzet átírta a kamarazenekar tervezett jubileumi évadát is, így 2020-ban leginkább templomokban koncertezett. Ezt a sorozatot 5 éve indította, és a hálakoncertek olyan kis települések templomaiban csendültek fel, ahol nem szoktak hangversenyeket rendezni.

Szívén viseli a tehetséges zenét tanuló gyerekek támogatását is az együttes, ezért rendezi meg évről-évre a Miskolc Virtuózai, illetve 2021-től a Megyénk Virtuózai elnevezésű koncertet, ahol válogatott tehetségek állnak a kamarazenekar élén. Az ígéretes fiatalok mellett pedig a formáció rendszeresen mutatja be két népszerű miskolci zeneszerző, Ács Gyula és Lendvai Péter műveit.

Idén már két koncertet láthatott online a közönség.  Május 29-én, szombaton este kerül sor a harmadikra, és terveznek még továbbiakat is.

Tangó a Reményi Ede Kamarazenekar és Weszely Ernő tangóharmonika művész előadásában itt tekinthető meg:

 

(Kiemelt kép forrása: Szulák Andrea Facebook oldala)

Könnyűzenei Visszhangok | PannonHírnök 

Facebook 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek