Téli Fényünnep és Csodaország a hirös városban

Szombaton kezdetét veszi Kecskeméten a téli fesztiváli programsorozat, ami sok újdonságot is tartogat a hagyományőrző műsorok mellett

A szervező Hírös Agóra idén újra gondolta a téli fesztivált, új néven, új tartalommal hívja életre a rendezvényt. A Téli Fényünnep és Csodaország fantázianévvel ellátott program Kecskemét történelmi főteréhez és intézményeihez kötődik, az ünnepvárás meghittségét, fényeit megmutató művészeti és kulturális rendezvénysorozat.

A kecskeméti Téli Fényünnep és Csodaország körülöleli a Deák teret, Malom sétányt és Kecskemét történelmi főterét. Az adventi műsoroknak az intézmények mellett a szabadtér is helyet ad. A programok szervezésében a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ mellett számos partner, oktatási és kulturális intézmény, civil szervezet, egyesület és egyház részt vállal.

Állandó programok is vannak.

November 27-től december 23-ig tart a Hancurplacc a Szent István szobor előtti részen. November 27-től január 1-jéig működik az óriáskerék a főtéren. Ugyancsak november 27-től január 1-jéig érhető el a karácsonyi vásár a belváros több pontján, a Deák téren és a Malom körül.

November 27-én, szombaton a műsor 16 órakor kezdődik a főtéren, a Minden szombaton, 17 órakor Adventi gyertyagyújtás lesz a főterén az adventi koszorúnál.

Garagulya Gólyabálas Kompánia Magyar Karácsony műsora látható.

17 órakor Gaál József és dr. Homoki Tamás alpolgármesterek meggyújtják az első gyertyát. Adventi gondolatokat megosztja Feczák László görögkatolikus szervezőlelkész, és Görbe László piarista szerzetes, plébános. A műsorban közreműködnek a Görögkatolikus és a Szentháromság plébánia közössége, valamint a Hírös Néptánc Tanoda növendékei.

Később, 19.20-kor Éliás Gyula Jr, Fancustic Trió koncert lesz. A Hírös Agóra Kulturális Központban 18 órakor pedig a 45 éves Kecskemét Táncegyüttes ad koncertet, majd 22 órától hajnalig táncházat tartanak. A táncegyüttes kiállítása a Hírös Agórában november 28-áig megtekinthető.

A további programok megismerhetők a www.hirosagora.hu oldalon –  írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek