Temetőfejlesztés zajlik Ferencszálláson

A Csongrád – Csanád megyei falu sírkertjében teljesen  új kaput építenek és korszerűsítik  a közvilágítást is

A munkafolyamatok már jó ideje zajlanak, és még hátra van néhány mozzanat. Ám a hamarosan közeledő mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából fontos, hogy a köztudatban is előtérbe kerüljön a települések temetőinek állapota. Hiszen sokat elárul az egy közösségről, miként tartják karban sírkertjét és mennyire ügyelnek a felújításokra.

Úgy tűnik, Ferencszálláson igényből és figyelemből nincs hiány.  Most pedig támogatást is sikerült szerezni, viszont a közvilágításhoz szükséges alkatrészek, berendezések leszállításával kapcsolatban adódott némi gond. Ugyanis még nem sikerült beszerezni mindent.

A tizenhárom kandeláber – lámpatartó oszlopos állvány –  már a helyre került, de a világítótestekből csak öt darabot tudtak felszerelni, a gyártó a hiányzó elemeket pár hét késéssel tudja majd szállítani – derül ki a radio7.hu Jani János polgármester szavai nyomán közölt beszámolójából.

A temetőkapu építése viszont jól halad, és remélhetőleg a lámpákra sem kell sokat várni. Így néhány hónapon belül befejezhetik a temetői beruházás kivitelezését Ferencszálláson.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minketFacebook


Hasonló cikkek