Több, mint adomány

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem idei programjának záró rendezvényére a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonban került sor.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Magyarok Kenyere Alapítvány által támogatott és szervezett egész éves programsorozat megmozgatta az egész Kárpát-medence magyarságát. A magyar gazdák adománya idén is több tízezer magyar gyermek ellátásához járul hozzá határokon innen és túl. Az alkalmat megtisztelte Herczegh Anita asszony, Magyarország köztársasági elnökének felesége – tájékoztatott a KISZó.

Az összefogásnak köszönhetően maradhat fenn a kárpátaljai magyarság. Ezen keresztül érezzük, hogy az anyaország és a magyar kormány gondot visel ránk” – fogalmazott Nagy Béla, a Magyarok Kenyere Alapítvány kuratóriumának kárpátaljai tagja, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka.

Az anyaországban 3551 gazda 577 tonna búzát adományozott. Az idei programnak összesen 5668 adakozója volt.

Ez a program több mint, adomány. Tíz tonna gabona gyűlt össze, amikor a program indult. Ma, a határon túli és anyaországi gazdák 791 tonnát gyűjtöttek össze. Idén jelentős mennyiséggel nőtt a határon túli területek gazdáinak hozzájárulása. Összesen 213 tonna gabonát gyűjtöttek” – mondta Jakab István, a MAGOSZ elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

A alkalmon Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Püspökség püspöke és Levcsenkó Róbert görög katolikus helyettes esperes mondott áldást. Ezt követően az Irgalmas Samaritánus  Református Gyermekotthon kis lakói ünnepi műsorral köszöntötték a jelenlévőket.

Hori

fotó: Bara Tünde


Hasonló cikkek