9 ezer euró ösztöndíjat kaphatnak az itthon továbbtanuló, idei érettségizők Szlovákiában

Elindult a regisztrálás a szlovákiai főiskolák hallgatói számára elérhető ösztöndíjra. Azoknak a legjobb érettségizőknek szánt motivációs ösztöndíjról van szó, akik hazai felsőoktatási intézményben folytatják a tanulmányaikat – közölte a Facebookon Ľudovít Paulis oktatásügyi államtitkár.

Az idei érettségizők, akik szlovákiai főiskolán folytatják a tanulmányaikat, részesülhetnek az új, 9 ezer eurós ösztöndíjból. Paulis közlése szerint, az érdeklődőknek május végéig ki kell tölteniük a stipendia.portalvs.sk portálon található regisztrációs formanyomtatványt. „Az ösztöndíjra pályázók előzetes sorrendjét már júniusban közzé fogják tenni, a végleges sorrend pedig októberben válik ismertté” – magyarázta Paulis.

A sikeres pályázó egy akadémiai évre 3 ezer eurós ösztöndíjra válik jogosulttá. Az ösztöndíjat havi 300 eurós részletekben fogják folyósítani 10 hónapon át. Az ösztöndíjra a főiskolai tanulmányok első három évében jogosultak a sikeres pályázók, tehát összesen 9 ezer euró ösztöndíjban fognak részesülni. A program célja arra ösztönözni a tehetséges diákokat, hogy szlovákiai főiskolán folytassák a tanulmányaikat. Az ösztöndíjban azok a fiatalok részesülhetnek, akik érettségi vizsgával fejezték be a középfokú tanulmányaikat.

Azok az átlagon felüli diákok, akik szociálisan hátrányos helyzetűek, vagy a lakosság valamelyik specifikusan hátrányos helyzetű csoportjához tartoznak, szintén igényelhetik a juttatást.

Forrás: tasr, bumm.sk

Nyitókép forrása: Facebook

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek