Ufóvideókat tett nyilvánossá a Pentagon

Eljött az ideje, hogy nyíltan beszéljünk az „azonosítatlan légi jelenségekről”? A kételyek eloszlatása érdekében az amerikai védelmi minisztérium hivatalosan is nyilvánosságra hozott három rövid, azonosítatlan repülő tárgyakról szóló videót, amelyeket korábban az amerikai haditengerészet készített. Ezzel mintegy elismerve, az azonosítatlan repülőtárgyak létezését.

A videók évekkel korábban, 2004-ben és 2015-ben készültek, de a Pentagon csupán pár hónapja ismerte el, hogy valódiak. A szervezet most pedig, írja a CBS News, bárki által megtekinthetővé tette ezeket, mert úgy vélekedtek, ideje véget vetni a találgatásoknak.

A videók évekkel korábban készültek, de a hivatalos megerősítésük a napokban történt meg. A Pentagon szóvivője  Sue Gough szerint a mozgóképes tartalmakat a tévhitek tisztázása érdekében adták ki, mivel sokan úgy gondolták, hogy csupán egy részük került fel az internetre.

Alapos vizsgálat után kijelenthető, hogy a nem hivatalos videófelvételek érzékeny tartalmat nem fednek fel, és nem befolyásolnak semmilyen, a beazonosítatlan repülő jelenségek kapcsán folytatott későbbi nyomozást a légtérre való illetéktelen behatolások esetébe – fejtette ki Gough a közleményben.

A Pentagon bár korábban többször is letagadta, 2017-ben végül beismerte, 2007-2012 között repülő azonosítatlan tárgyak lehetséges létezését vizsgálta évi 22 millió dolláros költségvetési finanszírozás mellett. A kutatásokat pénzhiányra hivatkozva szüntették be

Arról ugyanakkor semmit nem közöltek, hogy találtak-e valamit, és ha igen, mi volt az.

Az összeesküvés-elméletek hívőit mindenesetre figyelmeztették: attól még, hogy egy repülő tárgy azonosítatlan, “korántsem biztos, hogy földönkívüli“.

Trump elnök 2018 nyarán nyilvánosságra hozta szándékát az Űrhaderő létrehozására. 2019. december 20-án aláírta a Védelmi Minisztérium 2020. évi költségvetéséről szóló törvényt (NDAA, National Defense Authorization Act), ezzel az USA hadseregének önálló fegyvernemeként ténylegesen létrejött az Űrhaderő.

 


Hasonló cikkek