Új állatok érkeztek a Kecskeméti Vadaskertbe

Dámvadak, hiúzok, ludak és récék érkeztek, de kiskenguru is született. Zárt kapuk mögött egyelőre csak a gondozóik láthatják az új egyedeket.

A koronavírus-járvány miatt hónapok óta zárva tart a vadaskert. Tokovics Tamás igazgató elmondta: a 2020. évre betervezett fejlesztéseket megvalósították. Elkészült a teljesen új játszótér-komplexum, és megépítették az Európai dámvad- és muflonkifutó-komplexumot, mely utóbbi kivitelezését a gazdaságosság és észszerűség jegyében végezték.

További jóhírként osztotta meg az igazgató, hogy új állatok is érkeztek. Három példány fiatal nőstény dámszarvas, és két példány fokozottan védett kárpáti hiúz gazdagítja a Kecskeméti Vadaskert gyűjteményét.

Ezeken kívül többféle réce, köztük mandarinréce, valamint törpelúd is gyarapítja az állományt. Az állatok más állatkertekből, illetve tenyésztőktől kerültek a vadaskertbe.

Az év eleji bébibumm is beindult: a kiskenguru már látható az anyaállat erszényében, de hamarosan kiskecskék, indiai antilopok, muflonok és szurikáták születésére is számítana.

Révhegyi Andrea

Forrás: baon.hu

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek