Újabb életminőség-projekt Szentesen

  1. A város bővelkedik ötletekben, projektekben. A jelenlegi nem ismer határokat, ugyanis egészen Szabadkáig nyúlik

Bár ennek a programnak nincs köze a gyógyításhoz, sem a kulturális élet fellendítéséhez, legalább olyan fontos, ugyanis az elöregedés ellen küzdenek vele. Támogatják a speciális helyzetű ötven év felettiek vállalkozását és piacra lépését.

A „Határon átnyúló vállalkozói inkubátor idősek részére – Senior-In” elnevezésű projekt célja, hogy azáltal járuljon hozzá a szociá­lis vállalkozás fejlődéséhez, hogy az úgynevezett inkluzív vállalkozás modelljét kínálja fel az elöregedés elleni küzdelem egyik eszközeként – írja a delmagyar.hu.

Ennek keretében működik együtt a szabadkai Gerontológiai Központ és Szentes Város Gondozási Központja, ellátottjaik által készített, egyébként igen sokrétű termékek kereskedelmét lendítik fel és részt vesznek továbbképzéseken is. Valamint az eszközbeszerzéseket is segítik.

A két település gondozási központja hasonló cipőben jár, közel azonosak a lehetőségek és a problémák is, így az együttműködés kézenfekvő. De ők az elsők, akik határon átnyúlva valósítják meg a terveiket, a vezetők reményei szerint pedig később akár bővíteni is tudják azokat.

Jelenleg többek között levendula-ajándéktárgyakat, textíliából használati tárgyakat és selyemvirágokat készítenek a központban élők. De a jövőben kerámiával is szeretnének foglalkozni, és egy webshopot is létrehoznak majd, ahol meg lehet venni a tárgyakat.

Ezek az ötletek egyelőre a jövő zenéjeként muzsikálnak, de a már most sikeresnek bizonyuló együttműködés bizakodásra ad okot.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook


Hasonló cikkek