Újra fizetős parkolás lesz Tatabányán

A Szent Borbála Kórház új főigazgatója úgy tűnik, megelégelte a megyei intézmény területén kialakult áldatlan állapotokat.

A Kemma.hu vette észre, hogy a tatabányai kórház honlapján és Facebook-oldalán bejelentették, új szabályzat lép érvénybe az intézményben a parkolás és a behajtás tekintetében.

Mint a posztban hozzátették: maximum 15 kilométer/órával lehet vezetni majd, és a Turul utca felől a főportánál a nap 24 órájában lehet majd ki- és behajtani, de parkolni odabent maximum 12 órán át lesz lehetséges.

Mint írták, a kórház területén 215 parkolóhely áll rendelkezése, 9 pedig a mozgáskorlátozottaknak. Utóbbiaknak egyébként térítésmentes lesz a parkolás, és van még néhány kivétel, de az alapszabály az, hogy minden megkezdett óra 350 forintba fog kerülni azoknak, akiknek nincs belépőkártyájuk.

Büntetésként 2400 forintot számolnak fel, ha elvész a parkolójegyük, ha viszont nem váltanak azt, akkor 5000 forint lesz a bírság.

Térítésmentes parkolásról is írnak, ez a következő esetekben lehet:
1. mozgáskorlátozott személyeknek behajtáskor meg kell kérni a parkolási bizonylatot, de távozáskor a mozgáskorlátozott igazolvány felmutatása után a biztonsági őr díjmentesen kiengedi. Azonban a díjmentesség nem vonatkozik a kísérőre a kezelés teljes időtartamára: a mozgáskorlátozott személy kísérője – a mozgáskorlátozott személy által kiállított és az ellátó osztály által ellenjegyzett nyilatkozat bemutatása ellenében – a behajtást követő legfeljebb 30 percig, díjmentesen távozhat.

2. azoknak, akik a Művese Állomást, a nappali Onkológiai gondozót, a Gyógytornát, valamint a járóképtelen traumatológiai ambulanciát látogatját betegként. A kezelés végén a kezelőorvossal igazoltatni kell a behajtáskor kapott parkolási bizonylatot.
3. a mentőszolgálat, a rendőrség, tűzoltóság, honvédség gépjárműi
4. a fenntartó (OKFŐ) járművei
5. társintézmények (Komárom-Esztergom megyei egészségügyi szolgáltatók), betegszállítók
6. szerződéses beszállítók

A lépésre valószínűleg azért volt szükség, mert sokszor előfordult, hogy nem kijelölt parkolóhelyen várakoztak járművek. Mint sokan a közösségi poszt alatt írták, reggel hétkor sem volt már annyi üres hely, hogy parkolóhelyen tudjanak megállni.

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek