A szlovák állampolgárok több mint 4 millió eurót gyűjtöttek Ukrajnának

Több mint 4 millió euróval járultak hozzá az ukrajnai válság enyhítéséhez egy nem kereskedelmi célú adományozói rendszeren keresztül a szlovák állampolgárok – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Zuzana Behríková, a Darujme.sk portál vezetője.

Eddig 40 szervezet hirdetett gyűjtést Ukrajnának, egyebek között a Človek v ohrození (Ember veszélyben) humanitárius szervezet, a Szlovák Vöröskereszt, a Szlovák Katolikus Karitász vagy a Post Bellum. „Ahogy a civil szervezetek reagáltak és elkezdték megszervezni az Ukrajnának szánt segítségnyújtást, az adományozók azonnal csatlakoztak. Az első nap óta nagyon sok adomány érkezik. Az első héten két olyan nap is volt, amikor az adományok összege elérte a 440 ezer eurót – tájékoztatott Behríková.

Február 24. és március 28. között 46 ezer 107 adományozótól 54 ezer 015 felajánlás érkezett a rendszerbe. Az eddig befolyt teljes összeg 4 millió 043 ezer 726 euró. „Összesen 4 013 093 euró értékben, de 1083 rendszeres adományozó is van, összesen 30 633 eurót küldtek” – tette hozzá Behríková.

Forrás: parameter.sk

Fotó: Tasr

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek