Vádemelés az ékszertolvaj brit állampolgár ügyében – VIDEÓVAL

A Pécsi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 28 éves brit állampolgárságú férfi ellen, aki 2019. szeptember 2-án, kora reggel betörte egy belvárosi üzlet kirakatát, és onnan közel 13 millió forint értékben lopott el ékszereket.

A vádlott a cselekményt megelőző napon érkezett Pécsre. Ahogy a városban sétált, elhatározta, hogy mivel nincsen pénze, betör egy ékszerboltba. Vásárolt egy erővágót, majd hajnalban, odament a belvárosi ékszerüzlet kirakatához, az üveget az erővágóval betörte, elvágta a biztonsági rácsot, és a táskájába rakta a kirakatban lévő ékszereket.

A férfi az ékszerekkel megrakott szatyrával, és az erővágóval elmenekült, a szerszámot eldobta, míg az ékszereket egy közeli templom területén rejtette el.

A vádlott cselekményét az utcán tartózkodó személyek észlelték, és értesítették a rendőrséget, így a nyomozó hatóság a férfit alig 10 perccel az elkövetés után elfogta.

Az intézkedés során a vádlott megmutatta, hová rejtette az ékszerekkel teli táskát. Ezt a rendőrök lefoglalták, az üzletnek visszaadták, így a lopással okozott csaknem 13 millió forint kár – egy pár fülbevaló kivételével – megtérült.

A férfi a lopásért akár 8 év szabadságvesztést is kaphat.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi videó az alábbi oldalon tekinthető meg:


Hasonló cikkek