Zöld megoldások a takarításban

Április 22-én ünnepeltük a Föld napját. A fenntartó környezet és a minél kisebb ökológia lábnyom igénye a háztartásban használt anyagok kapcsán is felmerül. Odafigyeléssel itt is tehetünk a egészségesebb környezetért!

Ha takarításról esik szó, akkor sokakban elsősorban a különféle vegyi anyagok, tisztítószerek képe merül fel, amelyekről tudjuk, hogy károsíthatják a bőrt és a szervezetet, esetleg nem önthetőek be a csatornába sem.

Az eltökélt környezetbarátok és tudatosabb háziasszonyok a nagymamáink által is használt, minden háztartásban fellelhető alapanyagokkal (ecet, szódabikarbóna, citromlé, forró víz) próbálkoznak először, de még ők sem minden lehetőséget ismernek.

Új utak a takarításban

Léteznek már olyan természetes eredetű, öko tisztítószerek, amelyek a klasszikus takarítószerekhez hasonló hatással rendelkeznek, viszont a környezetet nem károsítják, kevésbé veszélyes a használatuk, és egyben bőrbarátak is.

Mosásra például mosódiót használhatunk. Ez az egyik legerősebb természetes tisztítószer, mely nem irritálja a bőrt, ezért nyugodtan alkalmazható még az egészen pici babák ruháinak mosására is. Különösen kényelmes a folyékony mosódió használata, hiszen már ilyen is létezik.

Az öko tisztítószerek között találunk üveg- és ablaktisztítószert, sőt a WC-szennyeződéseket és vízkövet egyaránt feloldó gélt is. Minden adott tehát, csak nézzünk körül és legyünk nyitottak az új megoldásokra!

 

Képek forrásai:

http://www.sweephome.comhttp://www.greencleaningproductsllc.com


Hasonló cikkek