A Szűz  jegyű gyermek sajátosságai

Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke egészséges, kiegyensúlyozott és boldog emberré válnak. A Szűz jegyű gyermek ezt TÖKÉLETESEN szeretné megvalósítani. Annyira, hogy néha éppen ez jelenti a problémát…

A Szűz csillagkép szülötteinek legjellemzőbb tulajdonsága: a segíteni akarás, a szolgálatkészség. Kedvességük, szerethetőségük már kicsi gyermekként megmutatkozik. Ha minden alapvető igényét kielégítik (tisztaság, rend, nyugalom legyen körülötte), és figyelembe vesszük a kivételes érzékenységét, csodálatos és boldog babaévek következnek. Mivel a jegy uralkodó bolygója a Merkúr, kivételesen intelligens, kommunikatív, tanulékony gyermek válhat belőle. Ügyessége, fürgesége nagyon jól jöhet  akkor is, amikor segít a háztartási munkákban, amit általában szívesen meg is tesz, hiszen nagyon szereti a rendet és higiénikus körülményeket. (Nem véletlen, hogy sok Szűz jegyű választ magának segítő pályákat, de gyógyszertári vagy kórházi munkák is közel állhatnak hozzá.)

Elemző, analizáló készsége azonban negatívba is átcsaphat: kicsit túlérzékeny és hajlamos arra, hogy túlbonyolítsa a dolgokat. Túlzott  rendmániáját, vagy a higiénia túlhangsúlyozását nem mindenki viseli jól. Aggodalmaskodása, szorongási hajlama  időnként akár az  önmarcangolásig fajulhat. A kötelességtudó Szűz annyira törekszik a tökéletességre, hogy emiatt sokszor elveszik a részletekben.

A kép után megtudhatja, hogy szülőként mit tehetünk, hogy megóvjuk a Szüzet saját maga szélsőségeitől!

a Szűz gyermek

  • Fontos, hogy erősítsük az önbizalmát.
  • Idejekorán szoktassuk el arról, hogy sokáig vacakoljon öltözés vagy evés közben.
  • Rendszerezési mániáját igyekezzük bizonyos keretek között tartani.
  • Bíztassuk, hogy néha engedjen ki, lazítson egy kicsit.

Összefoglalva, a Szűz jegyű gyermek egy különösen érzékeny, nemes lelkű teremtés, akiben sok szeretet lakozik, és mindenkinek segítene –emiatt olykor túl is vállalja magát. Ha elhinné magáról, hogy valóban elég okos és ügyes, nem akarna mindenáron görcsösen bizonyítani.

Tihanyi-Konda Szilvia

Kapcsolódó cikkeink:

 Aki uralkodásra született: az Oroszlán gyermek

Mit üzennek a Rák jegyű gyermekekről a csillagok?

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A cserfes Ikrek nevelése

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A bűbájos Bika

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A kissé meggondolatlan Kos játékszabályai

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

Hogyan neveljünk egy Vízöntőt?

 

Képek forrásai:

http://www.momstrology.comhttps://www.buildingbeautifulsouls.com/

Vélemény, hozzászólás?