Mit üzennek a Rák jegyű gyermekekről a csillagok?

Minden szülőnek érdemes volna tekintetbe vennie a gyermeknevelés során azokat a sajátosságokat, amelyekre a poronty születési dátuma figyelmeztet. Ezzel nem csupán felhőtlenebb, kiegyensúlyozottabb gyermekkort, de sokkal sikeresebb felnőtt életet is alapozhatunk meg.

A június 22. és július 22. között született Rák jegyű gyermekek esetében a fenti megállapítás különösen igaz lehet. Ők ugyanis a Hold erős befolyás alatt állnak, ezért nagyon szenzitívek, érzékenyek. Igaz, ők is azon vannak, hogy soha senkit ne bántsanak meg, még ha emiatt más, erősebb akaratú pajtásaik által könnyen irányíthatóvá válnak is.

Egy Rák nagyon-nagyon vágyik a szeretetre. De ha fenyegetve érzi magát: páncélt von maga köré – többnyire a hallgatás páncélját. Ezért egy megbántott Rákhoz igencsak nehéz hozzáférni. S mivel eleinte elég bizalmatlan, óvatos, ez olykor az ismerkedést is megnehezíti a számára. Szívesen visszahúzódik a saját „mesebirodalmába”, élénk és határtalan fantáziája világába. De ha gyengéden, szeretettel közelítenek felé, kinyílik, és nagyon tud szeretni. Figyelmes barát (és később partner), aki igyekszik gondoskodni a másikról.

Mire vigyázzon a szülő, ha Rák gyermeke van? Görgessen tovább!

cancer child-big

Egy Rák jegyű gyermeknek többnyire nagyon mély érzelmi élete van, éppen ezért sérülékeny a lelkivilága. Ezt vegyük komolyan – de nem szabad hagyni, hogy lelki zsarnokká váljék a csöppség. Több testvér esetén kényes téma lehet a testvérviszályok igazságos elrendezése, vagy a féltékenység. Túlérzékenysége gyakran csaphat át hisztibe, ez idővel – ha nem vigyázunk – bűntudatot válhat ki.

Ha a szülő fáradt, ideges, szenzitivitása miatt a Rák gyermek képes azt átvenni, ám hajlamos saját magát hibáztatni a dolgokért, ami később önváddá alakulhat. Jó, ha ezt idejében észrevesszük, és tudatosítjuk benne, hogy nem rá vagyunk mérgesek, csupán nehéz napunk volt.

Háziasságát érdemes erősíteni: ha már korán bevonjuk a házimunkákba (természetesen az életkori sajátosságok figyelembevételével), az nagy sikerélményt jelent neki és az együtt töltött időnek köszönhetően bensőségesebbé válhat a szülő-gyermek kapcsolat is. Ez pedig a családcentrikus Rák számára különösen sokat jelent.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A cserfes Ikrek nevelése

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A bűbájos Bika

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A kissé meggondolatlan Kos játékszabályai

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

Hogyan neveljünk egy Vízöntőt?

 

Képek forrásai: http://astrology-live.yoq2ao8jnrh6vktpia.maxcdn-edge.com, http://www.momstrology.com


Hasonló cikkek