7,6 milliós pénzmosás miatti vádemelés

Megtévesztő emaillel kicsalt összeget vett fel a céges bankszámlájáról; a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

A vádirat szerint egy 50 éves férfi rendelkezési jogosultsággal bírt egy magyar cég bankszámlái felett. Egy görögországi székhellyel rendelkező gazdasági társaság a 2015. évben sportruházat és sportfelszerelés kereskedelmével foglalkozott. A görög gazdasági társaság egyik beszállítója egy indiai cég volt. A görög cég 2015 januárjában egy ismeretlen személytől egy, az indiai partner e-mail címétől csupán egy karakterben eltérő e-mail címről olyan megtévesztő üzenetet kapott, amely szerint az a további utalásokat a Magyarországon vezetett bankszámlára kérik teljesíteni.

A megtévesztés hatására a görög cég közel 30 ezer USD összeget utalt át a magyar cég bankszámlájára, amelyből a vádlott 7,6 millió forintot felvett. A vádlott az általa felvett összeggel ismeretlen módon rendelkezett.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. A törvény ezt a bűncselekményt – alapesetben – egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.


Hasonló cikkek