„A kereszténység egy gonosz szekta” – erre tanítják a gyerekeket Kínában

Kína kommunista pártja további lépéseket tett annak érdekében, hogy Hszi Csin-ping diktátor tiszteletére, imádására tanítsák a gyerekeket az iskolában.

A CBN jelentése szerint a diktatúra vallásügyekre vonatkozó rendeletei alapján arra tanították az iskolásokat, hogy akár még a szüleiket is jelentsék fel, hogy ha azoknak keresztény nézetei vannak.

Az Epoch Times szerint a Kínai Kommunista Párt (CCP) most úgy akarja „felnevelni” az ország gyermekeit, hogy a jövőben az állam által olyan „megfelelőnek és helyesnek talált gondolataik, elveik” legyenek, amelyek az ateizmusban gyökereznek. Egy helyi keresztény édesanya elmondta, hogy a gyermeke teljesen máshogy kezdett el viselkedni, miután elkezdett iskolába járni.

„Mielőtt elkezdte volna az iskolát, elmeséltem a fiamnak azt, hogy Isten hogyan teremtette a világot, és ő elhitte. De mióta elkezdődött az oktatás, a fiam olyan, mintha egy másik ember lenne. Az ateista Kínában ezek a tiszta és ártatlan gyerekek azt tanulják, hogy gyűlöljék Istent” – mesélte az édesanya. Egy korábbi esetről már a média is tudósított, amely szerint egy keresztény könyvecskét talált az egyik kisgyermek otthonában és elkezdett félni, mert a tanára figyelmeztette, hogy a kereszténység egy gonosz szekta (Xie jiao).

A gyerekeknek ráadásul van egy külön tankönyvük is, amely a kereszténység ellen hergeli őket. A CBN News korábban arról is jelentett, hogy a Kínát vezető párt azért szeretné eltörölni a hívők közösségét, mert az véleményük szerint fenyegeti a jelenlegi elnök uralmát. A keresztények azonban többen vannak az országban, mint a kommunista párt tagjai és ez sem tetszik a rezsimnek.

Hszi Csin-ping rendelete kimondta, hogy minden vallásnak hozzá kell simulnia a kormánypárt akaratához annak érdekében, hogy bizonyítsák hűségüket. Egy vallásos naptárt például eltávolítottak a keresztény háztartásokból, és egy poszterrel helyettesítették, amelyen az áll, hogy: „Légy hálás a Párnak, engedelmeskedj neki és kövesd azt.”

Több száz keresztényellenes támadás publikusan történik az országban. Rengeteg keresztet például eltávolítottak keresztény épületekről az elmúlt években.

“Amint eltávolították a kereszteket országszerte, azokat is elkezdték megbüntetni, akik a Kommunista Párttal nem hajlandóak együttműködni. Nyomást gyakorolnak ránk, hogy adjuk fel a hitünket, de meg fogjuk azt tartani” – mesélte egy helyi keresztény. Ezen kívűl a gyülekezetekben már megfigyelő kamerákat is elhelyeztek. Az istentiszteleteket csak az állam által is jóváhagyott lelkészek tarthatják és a keresztény közösségek pénzügyeit is az önkormányzatok irányítják.

A World Watch List keresztényüldözést monitorozó 2021-es évre vonatkozó listáján Kína a 17 helyet kapta.

Forrás: hitradio.hu/CBN

 

Világ tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek